

DAY 1

Tuesday April 25th from 9:00 AM to 4:00 PM

9:00 to 9:15 AM (15 Minutes)

Zoom Webinar Logistics

Kari Lundeen - Environmental Scientist III

Welcome

Stevie Norcross – Assistant Director

Division of Waste Management and Radiation Control Overview

Deborah Ng – Program Manager

9:15 to 9:45 AM (30 Minutes)

Applicability, Prohibitions, and Definitions (R315-15-1)

Leo Calcagno – Environmental Scientist III

9:45 to 10:30 AM (45 Minutes)

Standards for Used Oil Generators (R315-15-2)

David Wheeler - Environmental Scientist III

10:30 to 10:40 AM - 10 Minute BREAK

10:40 to 10:55 AM (15 Minutes) Standards for the Disposal of Used Oil (R315-15-8)

Leo Calcagno – Environmental Scientist III

10:55 to 11:40 AM (45 Minutes) Standards for UOCC and Aggregation Points (R315-15-3)

Rachel Boyer - Environmental Scientist II

11:40 AM to 12:25 PM (45 Minutes) Registration for UOCCs (R315-15-13.1 through 4)

Rachel Boyer – Environmental Scientist II

12:25 to 1:10 PM – 45 Minute LUNCH

1:10 to 1:40 PM (30 Minutes) DIYer Reimbursement (R315-15-14)

Rachel Boyer - Environmental Scientist II

1:40 to 2:10 PM (30 Minutes)

Grants (R315-15-16)

Deborah Ng – Program Manager

2:10 to 2:55 PM (45 Minutes)

Standards for Used Oil Transporter and Transfer Facilities (R315-15-4)

David Wheeler – Environmental Scientist III

2:55 to 3:05 PM - 10 Minute BREAK

3:05 to 3:55 PM (50 Minutes)

Standards for Used Oil Processors and Re-Refiners (R315-15-5)

David Wheeler – Environmental Scientist III

3:55 to 4:00 PM (5 Minutes)

Day 1 Wrap-up
Deborah Ng – Program Manager

END OF DAY 1



DAY 2

Wednesday April 26th from 9:00 AM to 1:00 PM

9:00 to 9:15 AM (15 Minutes) **Zoom Webinar Logistics**

Kari Lundeen - Environmental Scientist III

Welcome

Stevie Norcross – Assistant Director

Division of Waste Management and Radiation Control Overview

Deborah Ng – Program Manager

9:15 to 9:35 AM
Standards for Burners Who Burn for Energy Recovery (R315-15-6)
Leo Calcagno – Environmental Scientist III

Standards for Used Oil Fuel Marketers (R315-15-7) Leo Calcagno – Environmental Scientist III

Polychlorinated Biphenyls (PCBs) (R315-15-18) Leo Calcagno – Environmental Scientist III

(15 Minutes) Leo Calcagno – Environmental Sci

10:35 to 10:50 AM (15 Minutes)

9:35 to 10:10 AM

(35 Minutes)

10:10 to 10:25 AM

10:50 to 11:40 AM (50 Minutes)

11:40 AM to 12:15 PM (35 Minutes)

12:15 to 12:35 PM (20 Minutes)

12:35 to 12:55 PM (20 Minutes)

12:55 to 1:00 PM (5 Minutes) Emergency Controls (R315-15-9)

Leo Calcagno – Environmental Scientist III

10:25 to 10:35 AM - 10 Minute BREAK

Financial Requirements (R315-15-10, 12, and 17) Leo Calcagno – Environmental Scientist III

Cleanup and Closure (R315-15-11)

David Wheeler – Environmental Scientist III

Registration and Permitting of Used Oil Handlers (R315-15-13)

David Wheeler – Environmental Scientist III

Issuance, Renewal, and Revocation (R315-15-15) Leo Calcagno – Environmental Scientist III

Closing Remarks Deborah Ng – Program Manager

END OF DAY 2

Notes:

- Q&A will be done during each presentation.
- You may also submit questions by email to the instructors. These questions will be answered but they may be answered after the 2-day training.
- Links to resources (e.g., websites, journals, Rules) will be given by each instructor during each presentation.